Help mee met de schoenenexpositie

Arbeidsters van de Nimco schoenenfabriekDuizenden mensen uit Nijmegen en Omgeving hebben vroeger gewerkt in de schoenenindustrie .In het Rijk van Nijmegen waren er ooit 20 schoenenfabrieken. Wie kent niet Swift, Robinson, de Nimco en  Wellen. Of  Fut uit Ravenstein en Ooievaar en Sneeuwwitje in Groesbeek.

Het kan niet anders of daar is wat van terug te vinden. Wij, van Huis van de Nijmeegse Geschiedenis en van Stieneo, vermoeden dat heel veel mensen nog een voorwerp hebben dat herinnert aan de schoenenindustrie. We denken dan aan  foto’s, leesten, schoenen, affiches, schoenendozen of andere herinneringen.

Heb jij nog wat liggen dan kun je ons helpen. Die voorwerpen zouden wij graag tentoonstellen.

In de maanden mei, juni en juli 2018 is  in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis een tentoonstelling over de schoenenindustrie van Nijmegen en Omgeving. In het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis wordt getoond hoe schoenen werden geproduceerd. Ook laten we zien hoe de industrie groot werd en later weer ten onder ging.

In een expositie tonen we veel voorwerpen van de schoenenindustrie. We hebben al veel. We worden bijvoorbeeld geholpen door het Schuhe Museum uit Kleve. Maar we willen ook graag de spullen ten toonstellen die de inwoners van Nijmegen en omgeving hebben. Iemand  heeft nog schoenen in de originele de doos van Robinson, iemand anders heeft een prachtig klokje van Robinson in de vorm van een schoen.

Denk met ons mee over wat onze tentoonstelling nodig heeft. Heb je iets , neem contact met ons op. Alles is

welkom. 

Zo kunnen we samen een prachtige tentoonstelling maken over de schoenenindustrie door en van bewoners van Nijmegen en Omgeving!!

De Tentoonstelling is een initiatief van het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis (Huis van de Nijmeegse Geschiedenis) en de Stichting Industrieel Erfgoed Nijmegen en Omgeving ( Stieneo)

 Stieneo-logo-klein

U kunt contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.