SPECIALE ACTIVITEITEN voor JONGEREN 

Terug in de elektriciteitVan 16 mei 2013 t/m 28 augustus 2013 is de expositie Terug in de elektriciteit te zien in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis. De expositie is een initiatief van Stichting Industrieel Erfgoed Nijmegen en Omgeving en het Novio Experience Museum.

Drie belangrijke elektrotechnische Nijmeegse industrieën participeren in deze tentoonstelling: NXP, Alewijnse en Smit Transformatoren. Ook de andere typisch Nijmeegse bedrijven uit de Nijmeegse geschiedenis worden  in beeld  gebracht.

Speciaal voor jongeren zijn er de volgende activiteiten georganiseerd gericht op belangstelling voor techniek :

Tijdens de openingsuren van de expositie is er een kijkwijzer beschikbaar, waarmee jongeren zelfstandig de expositie gericht kunnen bekijken en er is er een zgn. werktafel, waaraan jongeren kunnen experimenteren met techniek

Op 22, 29 mei en 5 juni worden in de middag in samenwerking met het Junior Technovium en het Technisch Creatief Centrum Nijmegen tijdens de expositie inloop workshops georganiseerd van 13.30 – 15.00 uur:

  • 22 mei wordt gewerkt aan een “zenuwspiraal”
  • 29 mei aan een “apparaat , waarmee je morseseinen kunt overbrengen”
  • 5 juni worden “figuurtjes met lampjes” gemaakt

De inloopworkshops worden begeleid door 2 a 3 begeleiders voor maximaal 10 kinderen van 6-12 jaar.Kinderen kunnen zich opgeven via deze link op website van het TCCN.

Kosten Euro 6,50 ( inclusief materiaal voor het werkstuk).

Stieneo-logo-klein